Petanque regler

 Pentaque

 1. Petanque spilles af to hold (triple, duble eller single), der må dog aldrig være mere end 12 kugler på banen. I single og duble har hver spiller 3 kugler og i triple 2 kugler.

 2. Alle spillere anvender metalkugler som er mellem 70 og 80 mm i diameter og vejer max 800 gram. Grisen (markeringskuglen) er af træ og skal være mellem 25 og 30 mm.

 3. Det hold som skal starte findes ved lodtrækning. Én på dette hold tegner en cirkel (30-50 cm. i diameter) som udspilsplads. Når grisen kastes ud skal begge fødder være inde i cirklen, og man skal blive stående indtil grisen har ramt banen.

 4. Samme spiller som tegnede cirklen, kaster grisen ud i en afstand mellem 6 og 10 meter, og grisen skal være mindst 1 meter fra forhindringer.

 5. Derefter kaster den første spiller sin kugle så tæt på grisen som muligt. Når en spiller kaster sin kugle skal denne have begge fødder i cirklen.

 6. En spiller fra det andet hold går nu ind i cirklen og kaster sin kugle så tæt på grisen som muligt.

 7. Det hold hvis kugle ligger længst væk fra grisen, skal herefter kaste den næste kugle. Dette forsætter indtil holdet har en kugle tættere på grisen end modstanderen.

 8. Når begge hold har kastet alle deres kugler skal der tælles point. Der gives et point for hver kugle som er tættere på grisen end modstanderens.

 9. Det hold som vandt den sidste omgang, skal starte på den næste ved at tegne en cirkel der hvor grisen lå. Herefter spilles der som tidligere fortalt.

 10. Det hold som først når 13 point har vundet.


  Hvis grisen bliver ramt undervejs og flyttet skal den næste kugle stadig kastets så tæt på grisen som muligt. Hvis grisen går ud af banen og modstanderen ikke har flere kugler tælles der hvor mange kugler man selv har og det vindende hold får dette som antal point. Har modstanderen stadig flere kugler tilbage, startes der forfra uden at nogen af holdene har fået point.


  God fornøjelse med spillet


  De Internationale spilleregler kan hentes her

Sankt Hans

Sankt Hans Bål

 

Kom og hyg med familien fra kl. 19.00, hvor vi har bål, gratis snobrød og popcorn.

 

Det store bål tændes kl. 20.00 og vi synger midsommervisen imens vi nyder bålet.

 

Ca Kl. 20.30 kommer Anne Røndal og fortæller en lille historie

 

Der vil hele aftenen kunne købes frakfurter m/brød, Øl ....

Readmore..

 • TB Bogføring
 • Adapt Transportbånd & remme
 • Jysk Malerirestaurering
 • XL-Bording
 • Pårup Montage
 • Dan sweep
 • Brunsvig-bst
 • stigeteknik
 • Kayerødes Køreskole